Позитивни примјери реализованих јавно-приватних пројеката у свијету

1.    Водовод и канализација у Букурешту је био први ЈПП у Румунији и један од најбољих локалних примјера позитивног утицаја ЈПП-а. Град има преко 2 милиона становника и јако стару водоводну инфраструктуру. Губици воде су били 4 пута већи од европског просјека и износили су око 800 Л по становнику дневно. Француска компанија „Веолиа“, као приватни инвеститор, изградила је ново постројење за прераду воде у вриједности од 70 мил. еура. Прве године профит је био 24 мил. еура. За првих 5 година губици воде су смањени за 44%, а задовољство корисника се повећало на 67%. Поред ових показатеља, грађани Букурешта плаћају најмању таксу за водовод у Европи. Однос власништва је 80% – 20% у корист приватног партнера, а приватни инвеститор ће управљати водоводом 25 година.

2.    Гебзе–Орхангази–Измир је аутоцеста дужине 433 км која ће повезивати Гебзе, Орхангази и Измир и биће највећи цестовни инфраструктурни пројект у турској историји. Омогућиће скраћивање пута од Истанбула до Измира са тренутних 8 на 3,5 сата вожње. Пројект се реализује кроз партнерство између државних и приватних фирми, а најављено је да ће бити довршен до 2018. године. Цијена изградње 10,25 мрд. еура, а концесијски период је 22 године.

3.    У Републици Србији, током периода од пет година од доношења закона, има више примјера пројеката ЈПП-а и концесија:    

- Пројектовање, финансирање, изградња, одржавање и управљање јавном паркинг гаражом – Град Шабац;  
- Изградња луке на ријеци Дунав – Општина Апатин;
- Повјеравање обављања дјелатности градско-приградског превоза путника – Град Београд, Град Лозница, Град Јагодина, Општина Србобран, Општина Параћин, Град Шабац, Општина Рума;
- Сакупљање комуналног отпада – Општина Топола, Општина Жагубица;
- Модернизација, рационализација и одржавање јавног освјетљења – Град Крушевац, Општина Бор, Општина Петровац на Млави, Општина Ада.