Конференција за медије у Сарајеву 23.11.2017.

  • 22.42.2017

Позивамо Вас на конференцију за медије поводом представљања потенцијала и перспектива јавно-приватног партнерства у Босни и Херцеговини, те резултата имплементације пројекта „Јавно-приватно партнерство“.

Пресс конференција ће се одржати 23. новембра 2017. године у Хотелу Европа, Сарајево, са почетком  у 11:30 сати.

Учесници:
- доц.др. Драган Ћузулан, координатор Уреда за реформу јавне управе Вијећа министара БИХ
- проф.др. Вељко Тривун, правни експерт за јавно-приватно партнерство
- Един Мехић, Posao.ba
те представници политичког и привредног сектора који ће учествовати на округлом столу на којем ће бити уприличена дискусија о суштинским проблемима  и потешкоћама у имплементацији пројеката Јавно-приватног партнерства у Босни и Херцеговини.


Интервју за Klix.ba – проф.др. Вељко Тривун, правни експерт за јавно-приватно партнерство

13.00.2017

Јавно остаје јавно

Јавно-приватно партнерство је у свијету устаљена пракса, а БиХ има само један званични пројекат

У свијету је евидентирано 738 пројеката јавно-приватног партнерства (ЈПП) и највише их је у САД-у (43), Турској (30), Италији, Холандији, Пољској, Мексику, Кини, Грчкој и Француској (по 20). У регији предњачи Хрватска чији пројект Зрачна лука др. Фрањо Туђман вриједи близу 330 милиона еура. У БиХ постоји само један званични ЈПП пројект, а то је Клиника за лијечење дијализираних болесника Фресениус у Дистрикту Брчко, који је реализован 2011. године и вриједи пет милиона еура.

Сазнајте више

Наставак обука о јавно-приватном партнерству

03.29.2017

Уред координатора за реформу јавне управе наставио је са реализацијом серијала обука за јавне службенике и представнике приватног сектора у Босни и Херцеговини,а у склопу пројекта "Јавно-приватно партнерство у БиХ".

Након успјешних обука у Бањалуци и Бихаћу, током септембра и октобра обуке су одржане у Мостару, Сарајеву и Брчком.

Кроз ове три обуке 148 учесника се имало прилику упознати са кључним аспектима пројеката јавно-приватног партнерства те учествовати у практичним радионицама ЈПП-а.

Сазнајте више

ЈПП у Кантону Сарајево

30.28.2017

Елмедин Конаковић, премијер Владе Кантона Сарајево, о концепту ЈПП-а и пројектима на подручју Кантона Сарајево. Вечерас у програму ПИНК БХ у 18:30, одмах након Инфо Топ-а.

Сазнајте више

Зашто је јавно-приватно партнерство важно за БиХ?

29.53.2017

Погледајте вечерас у програму ПИНК БХ у 18:30, одмах након Инфо Топ-а. Гост је Драган Ћузулан, државни координатор Уреда за реформу јавне управе.

Сазнајте више

ЈПП у Општини Соколац

28.30.2017

Вечерас у програму ПИНК БХ, у 18:30, погледајте који су то актуелни пројекти ЈПП-а у општини Соколац.

Сазнајте више

ЈПП у Општини Бијељина

26.56.2017

Примјер Бијељине, унаточ свим проблемима, пионирски је покушај у реализацији пројеката ЈПП у БиХ. Говори Миле Пејчић, шеф Кабинета Градоначелника Бијељине.

Сазнајте више

ЈПП у Општини Тешањ

27.52.2017

О потенцијалима опћине Тешањ за пројекте ЈПП-а говори Суад Хускић, начелник Опћине Тешањ. Вечерас у 18:30 у програму ПИНК БХ, одмах након Инфо Топ-а.

Сазнајте више

ЈПП у Опћини Стари Град

23.16.2017

Опћина Стари Град Сарајево је прва опћина у Кантону Сарајево која ће искористити погодности јавно-приватног партнерства. О пројектима ЈПП-а, говори Ибрахим Хаџибајрић, начелник Опћине Стари Град.

Сазнајте више

Петар Ћорлука о ЈПП-у

22.28.2017

О концепту ЈПП-а и његовој примјени, говори Петар Ћорлука, власник компаније Виолета. ПИНК БХ у 18:30, одмах након Инфо Топ-а.

Сазнајте више

О моделу ЈПП

21.37.2017

О моделу ЈПП-а, његовој примјени у БиХ те да ли има повјерења у државу као пословног партнера, говори Горан Ћорић, предсједник Metromedia Group.

Сазнајте више