Konferencija za medije u Sarajevu 23.11.2017.

  • 22.00.2017

Pozivamo Vas na konferenciju za medije povodom predstavljanja potencijala i perspektiva javno-privatnog partnerstva u Bosni i Hercegovini, te rezultata implementacije projekta „Javno-privatno partnerstvo“.

Press konferencija će se održati 23. novembra 2017. godine u Hotelu Evropa, Sarajevo, sa početkom  u 11:30 sati.

Učesnici:
- doc.dr. Dragan Ćuzulan, koordinator Ureda za reformu javne uprave Vijeća ministara BIH
- prof.dr. Veljko Trivun, pravni ekspert za javno-privatno partnerstvo
- Edin Mehić, Posao.ba
te predstavnici političkog i privrednog sektora koji će učestvovati na okruglom stolu na kojem će biti upriličena diskusija o suštinskim problemima  i poteškoćama u implementaciji projekata Javno-privatnog partnerstva u Bosni i Hercegovini.


Intervju za Klix.ba – prof.dr. Veljko Trivun, pravni ekspert za javno-privatno partnerstvo

13.32.2017

Javno ostaje javno
Javno-privatno partnerstvo je u svijetu ustaljena praksa, a BiH ima samo jedan zvanični projekat

U svijetu je evidentirano 738 projekata javno-privatnog partnerstva (JPP) i najviše ih je u SAD-u (43), Turskoj (30), Italiji, Holandiji, Poljskoj, Meksiku, Kini, Grčkoj i Francuskoj (po 20). U regiji prednjači Hrvatska čiji projekt Zračna luka dr. Franjo Tuđman vrijedi blizu 330 miliona eura. U BiH postoji samo jedan zvanični JPP projekt, a to je Klinika za liječenje dijaliziranih bolesnika Fresenius u Distriktu Brčko, koji je realizovan 2011. godine i vrijedi pet miliona eura.

Saznajte više

Nastavak obuka o javno-privatnom partnerstvu

03.26.2017

Ured koordinatora za reformu javne uprave nastavio je sa realizacijom serijala obuka za javne službenike i predstavnike privatnog sektora u Bosni i Hercegovini,a u sklopu projekta "Javno-privatno partnerstvo u BiH".

Nakon uspješnih obuka u Banjaluci i Bihaću, tokom septembra i oktobra obuke su održane u Mostaru, Sarajevu i Brčkom.

Kroz ove tri obuke 148 učesnika se imalo priliku upoznati sa ključnim aspektima projekata javno-privatnog partnerstva te učestvovati u praktičnim radionicama JPP-a.

Saznajte više

JPP u Kantonu Sarajevo

30.28.2017

Elmedin Konaković, premijer Vlade Kantona Sarajevo, o konceptu JPP-a i projektima na području Kantona Sarajevo. Večeras u programu PINK BH u 18:30, odmah nakon Info Top-a.

Saznajte više

Zašto je javno-privatno partnerstvo važno za BiH?

29.52.2017

Pogledajte večeras u programu PINK BH u 18:30, odmah nakon Info Top-a. Gost je Dragan Ćuzulan, državni koordinator Ureda za reformu javne uprave.

Saznajte više

JPP u Opštini Sokolac

28.29.2017

Večeras u programu PINK BH, u 18:30, pogledajte koji su to aktuelni projekti JPP-a u opštini Sokolac.

Saznajte više

JPP u Opštini Bijeljina

26.56.2017

Primjer Bijeljine, unatoč svim problemima, pionirski je pokušaj u realizaciji projekata JPP u BiH. Govori Mile Pejčić, šef Kabineta Gradonačelnika Bijeljine.

Saznajte više

JPP u Opštini Tešanj

27.51.2017

O potencijalima općine Tešanj za projekte JPP-a govori Suad Huskić, načelnik Općine Tešanj. Večeras u 18:30 u programu PINK BH, odmah nakon Info Top-a.

Saznajte više

JPP u Općini Stari Grad

23.15.2017

Općina Stari Grad Sarajevo je prva općina u Kantonu Sarajevo koja će iskoristiti pogodnosti javno-privatnog partnerstva. O projektima JPP-a, govori Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad.

Saznajte više

Petar Ćorluka o JPP-u

22.28.2017

O konceptu JPP-a i njegovoj primjeni, govori Petar Ćorluka, vlasnik kompanije Violeta. PINK BH u 18:30, odmah nakon Info Top-a.

Saznajte više

O modelu JPP

21.35.2017

O modelu JPP-a, njegovoj primjeni u BiH te da li ima povjerenja u državu kao poslovnog partnera, govori Goran Ćorić, predsjednik Metromedia Group.

Saznajte više